Ομελέτα
Ομελέτα

      Διατροφικά στοιχεία Υδατάνθρακες 3 % (4 g) Λιπαρά 33 % (23 g) Πρωτεΐνες 36 % (18 g) Θερμίδες 283            

Ομελέτα

 

 

 

2 Λεπτά

Μερίδες 1

Εύκολο

Συστατικά

  • 3 αβγά, φρέσκα, μεγάλα

  • αλάτι

  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 50 γρ. γραβιέρα

Διατροφικά στοιχεία

Υδατάνθρακες 3 % (4 g)
Λιπαρά 33 % (23 g)
Πρωτεΐνες 36 % (18 g)
Θερμίδες 283
 
 

Οδηγίες εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
  • Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
  • Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.