Διατροφικά στοιχεία Υδατάνθρακες 3 % (4 g) Λιπαρά 33 % (23 g) Πρωτεΐνες 36 % (18 g) Θερμίδες 283
2 Λεπτά
Μερίδες 1
Εύκολο
Συστατικά
3 αβγά, φρέσκα, μεγάλα
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. γραβιέρα
Διατροφικά στοιχεία
Υδατάνθρακες | 3 % (4 g) |
Λιπαρά | 33 % (23 g) |
Πρωτεΐνες | 36 % (18 g) |
Θερμίδες | 283 |
Οδηγίες εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
- Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
- Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
- Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.